Çatı İzolasyonu
Çatı sistemleri yapıların ya da iç mekanların örtü elemanları anlamına gelerek bu görevde kullanılmaktadır. Doğrultuda çatının eğimi, çatının boyutu şekli tüm detaylar kaplanacak olan sisteme uyumlu olması gerekmektedir. Bu doğrultuda çatı izolasyonu yapı anlamında buhar geçişini, ısı ya da güneş ışınlarını kontrol etmeli ve olumsuzlukları önlemelidir. Bu sistemlerin döşenmesi tüm bir mekan boyunca yapılmaktadır.
Çatı sistemlerinde açıklıklar, giderilerek kendi ağırlıklarına ve kendine bağlanacak olan tüm malzemelere göre ayarlanmaktadır. Her şey hesap edilerek uygun boyutlarda ve modellerdeki çatı sistemleri uygulanmaktadır. Bu sistemler binanın en üst katmanında bulunacak şekilde dış etkenlere karşı fazlasıyla koruyan kabuk görüntüsü veren sistemlerden oluşmaktadır. Bu sistemlerin katmanlarına ise çatı sistemleri adı verilmektedir. Birçok olayda binaları koruyup kollayan bu sistemler, iklim şartlarına göre uygun bir biçimde kaplanmalıdır. Böylece daha fazla vereyim alınarak kullanılmaktadır.
Çatı İzolasyonu Çeşitleri Nelerdir?
Bu çeşitlilik çatıların şeklini boyutuna göre değişkenlik göstermektedir. Taşıyıcı malzemesine göre eğimine göre şekline göre ve örtülecek olan malzemenin türüne göre farklılıklar görülebilmektedir. Özellikle kullanılan çatı sistemleri beşik, kırma, kubbe, plak, düz ve buna göre özel şekillerde sınıflandırılmaktadır. Kullanıldığı her alanda farklı şekilde sistemler seçilmektedir.
Çatıya ne kadar uygun olursa ömrü o kadar uzun olmaktadır. Günümüzde birçok çatı izolasyonu çeşidi mevcuttur. Bunlara örnek vermek gerekirse kafes, kiriş, asma, metal, kiremit ve bunun gibi malzemelerden üreterek bu şekilde yapılmaktadır. Her bir çatının görünümüne ve şekline göre çatı sistemi farklı boyutlarda döşenmektedir. Bu sebepten dolayı çatı malzemeleri seçilirken sistemler ile doğru orantılı olacak şekilde seçilmesine önem gösterilmektedir.
Çatı İzolasyonu Onarılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
Çatı sistemlerinin bakımları ve onarımları kendi yapılması gereken uygulamalardandır. Çatı sistemlerinin onarımları ya da bakımında kullanacak olan malzemelerin kalitesi önem taşımaktadır. Sistemleri oluştururken çatı izolasyonu proje göz önünde bulunarak yapılmaktadır. Bu doğrultuda projenin detaylarına bakılarak, yalıtımın ya da kaplamanın hangi malzemelerden yapılacağını malzemenin hangi üreticiden alınacağı belirlenmelidir.
Çatıların onarımları ya da bakımları kesinlikle aksatılmaması gereken aynı zamanda takip edilmesi gereken olaylardandır. Onarım ya da bakım işinde uzman ekipler tarafından her detayına önem verecek şekilde incelenip takip edilmektedir. Tadilatlarında verim alınması fazlasıyla önemlidir. Onarım ya da bakım yapılmadan önce çatı sistemlerinin bulunduğu yerlerdeki bacaların dipleri sıvaları çatının iskeletinin detaylarının incelenmesi gerekmektedir.
Çatı İzolasyonu Nasıl Döşenmektedir?
Sistemleri döşenmeden önce döşenecek olan alana rutin kontroller yapılarak, nem düzeyi, çatının şekli, iş bittikten sonra görünecek olan durumu ve bunun gibi noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Çatı sistemleri yapılmadan önce dikkat edilecek en önemli husus çatının eğimi olmaktadır. Çatının eğimi doğru ölçüldüğü takdirde suların birikmesi akması durumları önlenmektedir. Doğru eğim verilmesi ile birlikte çatıda hiçbir şekilde su birikintisi olmayacaktır.
Sistemlerindeki kullanacak malzemenin özenle ve uygun olacak şekilde seçilmesi fazlasıyla önem taşımaktadır. Burada kullanılacak malzemeler ahşap malzemelerden yapılmaktadır. Çatının yapılacağı yer iş yeri, fabrika ve bunun gibi yerlerse çatı sistemleri betonarme ya da çelik çatı olarak yapılmaktadır.
Çatı İzolasyonu Fiyatları Nasıl Belirlenmektedir?
Sistemlerinin fiyatları belirlenmeden önce işinde profesyonel kişiler yapılacak yere giderek gerekli analizleri yapmaktadır. Bu analizlerle birlikte çatı izolasyonu konumu eğimleri yapıldığı madde ne kadarlık yerin kaplanacağına karar verilmelidir. Belirlendikten sonra müşteriye fiyat belirlenmektedir. Eğer uygunsa belirlenen zaman aralığında çatı sisteminin takılması gerçekleşmektedir. Bu doğrultuda belirlenecek maliyet tablosuna göre işlemler eksiksiz bir şekilde yapılmaktadır. Gerekli her şey yapıldıktan sonra izolasyon süreci sona ermektedir.
çatı izolasyonu ustası, çatı izolasyonu yapımı, çatı izolasyonu yapan usta, çatı izolasyonu yapan ustalar, çatı izolasyonu tamiri, çatı izolasyonu kuran usta, çatı izolasyonu kuran ustalar, çatı izolasyonu tamiri yapan usta, çatı izolasyonu firması, çatı izolasyonu firmaları